За пример: Общински съвет-Брезник подари за 90-годишнината на читалището в Слаковци кошница с цветя, закупена с лични средства, вместо от парите за представителни разходи

Добър пример показа Общински съвет-Брезник по време на тържествено честване на 90-годишнината на народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци, научи Zapadno.com.

По-рано днес в центъра на Слаковци се състоя голям читалищен празник в чест на 90 години от основаването на местното читалище. Прочетете още по темата в публикацията: Читалищен празник в Слаковци: Богата програма събра жители и гости на селото на мегдана – СНИМКИ. Колективът на читалищната институция получи множество поздравителни адреси от министъра на културата, кмета на община Брезник и други институции.

За празника бяха връчени цветя от гости и жители на селото. Сред тях са били и представители на Общински съвет-Брезник, които са поднесли кошница с цветя. Интересен факт е, че цветната кошница е била закупена с лични средства от общински съветници, а не от полагащите се по регламент на Общинския съвет пари за представителни разходи. Представителните средства са предназначени за закупуване на цветя, венци и други разходи, свързани с тържествени чествания. Но какво се случва с парите за представителни разходи на Общински съвет-Брезник – предстои да научите на страниците на Zapadno.com през следващата седмица. По-важен е днешният пример, който местните избраници са направили с постъпката си.

Виж също...

Loading...