Ловците в Брезнишко са подготвени за началото на груповия лов на дива свиня и местен дребен дивеч, графиците и комплекти за АЧС са раздадени

Напълно подготвени за откриването на новия ловен сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч са ловците към ловните дружинки в община Брезник. Това сподели за Zapadno.com специалистът по лова към брезнишкото ловно-рибарско дружество “Сокол” Маргарита Сергиева.

Тази събота, 1 октомври, се поставя началото на новия ловен сезон на дива свиня и местен дребен дивеч в страната. Той ще продължи до втората неделя на месец януари 2023 година. Ловните излети няма да се провеждат в деня на изборите, 2 октомври. Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ дивеч се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. След 1 януари на водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда. Извършва се само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето, поясниха от Министерство на земеделието.

Общо 12 са ловно-рибарските дружинки към ловно-рибарско дружество “Сокол” в община Брезник. В тях членуват 730 ловци. Всички ловци са инструктирани, получили са графици и комплекти за превенция на Африканска чума по свинете.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...