С полицейски светлини и под зорките очи на жандармеристи потеглиха камионите, натоварени с машините за гласуване в неделя – ВИДЕО

Днес в 12 часа стартираха полицейските действия по ескорт на камионите, натоварени с техническите устройства за машинно гласуване, съобщи на брифинг комисар Радослав Стойнев от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Преди напускане на базата, всеки водач се проверява от екип на “Пътна полиция” с цел недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, съобщиха от МВР.

Камионите ще бъдат съпроводени до областните центрове. В рамките на днешния ден ще бъдат транспортирани устройствата до 26 областни центъра, а в утрешния ден – тези за София-град и София-област.

При пристигане в областните центрове, камионите се паркират на определени за това места, като охраната им се поема от силите на реда в съответните областни дирекции. В утрешния ден превозните средства ще бъдат придружени  и охранявани до доставката на машините в съответните секции, поясни  комисар Стойнев.

Вижте кратко видео с полицейския ескорт на камионите с машините за гласуване:

Виж също...

Loading...