Гишетата на паспортните служби в Брезник и Трън са отворени до 19:30 часа, за гласуване в област Перник са издадени 10 удостоверения

В нормална обстановка започна изборният дена на територията на Пернишка област. Предприети са всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборите. Всички секционни избирателни комисии се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички секционни избирателни комисии в Районната избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Служителите на МВР осигуряват външна охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателна комисия. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Изборен щаб в областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден. Мобилни екипи, включващи разследващи полицаи, оперативни работници от криминална и икономическа полиция, и представители на охранителна полция, имат готовност незабавно да реагират на сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват прецизни проверки по тях. Всички действия се координират и контролират от прокуратурата.

Днес, гишетата на паспортните служби в Перник и районните управления във Второ, Радомир, Брезник и Трън ще работят от 8:30 до 19:30 часа, а гражданите ще могат да подават искания за издаване на удостовериния до 19:00 часа. Удостоверенията, даващи възможност за упражняване на правото на глас, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 2 октомври 2022 година. До момента са издадени 10 удостоверения.

Виж също...

Loading...