Членове на 5 секции в Трънско не се явиха за изборите, но вотът продължи без проблеми, избирателната активност към 16 часа е близо 30 %

Към 16:00 часа избирателната активност в Трънско е 29,23 %, съобщи за Zapadno.com секретарят на община Трън Станислава Алексиева.

В късния следобед в община Трън са гласували 958 гласоподаватели или 29,23 % от имащите право да гласуват. С 2 % по-малко са гласувалите към 16:00 часа в Трънско в сравнение с изборите 2 в 1, когато избирателите гласуваха за президент и вицепрезидент и за народни представители.

Тази сутрин за около 1 час не е имало електрозахранване в секцията в село Бусинци, но това не е попречило на нормалното протичане на изборния процес. Авариен екип на “Електрохолд” е работил по възстановяване на електрозахранването в населеното място.

Друго по-интересно от изборите в Трънско е, че днес в 5 секционни избирателни комисии (една градска и четири селски) не се е явил по един член. От Община Трън са уведомили Районна избирателна комисия-Перник за липсващите членове, откъдето са излезли с решение, че съотвените комисии могат да продължат работа при намален състав. Това също не е попречило на изборния процес в общината.

Виж също...

Loading...