След промяна: Община Брезник получава три пъти по-малко допълнителни пари за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии за 2022 година

Три пъти е намалена сумата за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии за 2022 година за Община Брезник. Средствата са допълнителни и с постановление служебното правителство направи промени, които намалиха първоначално приетата от предишното правителство за брезнишката общинска администрация сума, предаде репортер на Zapadno.com.

Промяната се извършва с Постановление № 283 от 19 септември 2022 година за изменение на Постановление № 216 на Министерския съвет от 2022 година за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 година за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградски транспорт и транспорта в планински и други райони за 2022 година и за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии извън тези по § 4, алинея 1 и 2 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози за 2022 година.

Промените гарантират и осигуряват единствения справедлив, правилен и прилаган през годините начин за разпределяне на средства от държавния бюджет за субсидиране на пътнически превози, поясниха от правителствената информационна служба.

През лятото беше одобрено Община Брезник да получи допълнителен трансфер за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии извън тези по § 4, алинея 1 и 2 от Заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози в размер до 46 793 лева. След извършената промяната от служебното правителство сумата вече е 13 046 лева.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...