Тематични кътове в читалището на село Слаковци показват бита и творчеството на слаковчани – СНИМКИ

Няколко тематични къта са подредени в народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци, предаде репортер на Zapadno.com.

Кътовете са аранжирани от секретаря на читалището Светла Панталеева по повод 90-годишнината, която институцията отбеляза преди дни. Първият кът е с наименование “От ръцете на граовци”. Той е подреден на стълбището в читалището и за него са спомогнали слаковчанки и слаковчанин, които са предоставили предмети от бита им. Сред изложените предмети са аранжирани бутилки, дървени къщички, покривки, блузи и други плетива, които са плетени на една кука.

Следващият тематичен кът е аранжиран на маса в читалищната библиотека. Той показва дела и документи от архива на читалището, като най-старият документ е от 1933 година. Подредени са покани, поздравления, квитанции и други. Те са събирани от дядото на местния художник Атанас Иванчев.

Продължавайки по-навътре в библиотеката се откроява друг тематичен кът, който посреща с картини на художника Атанас Иванчев и негови поеми и стихове.

Разгледайте снимки на тематичните кътове в читалището на село Слаковци:

Виж също...

Loading...