Ч.Р.Д.! Баба Каменка от Трънско, съхраняваща трънския диалект, отбеляза 90-годишнина с роднини

90 години навърши баба Каменка от трънското село Бутроинци, която съхранява уникалния трънски диалект, научи Zapadno.com.

Рожденият си ден баба Каменка е отпразнувала в компанията на роднини. Сред тях е бил и бившият заместник-областен управител на област Перник Ива Борисова. “Честит 90 ти рожден ден, бабо! Честит юбилей! Да си здрава, още дълги години да носиш силния трънски дух, да ни радваш с настроение и песни”, пожела тя в честитка, публикувана в социалната мрежа Фейсбук.

Баба Каменка живее в град Земен, където е и отбелязан рожденият и ден. Преди да се премести в Земен дълги години живееше в трънското село Филиповци, където е и израснала. Тя е била част от несъществуващата вече певческа група на село Филиповци. В групата, заедно с още дузина певци е изпълнявала песни от Трънско. Преди 5 години Zapadno.com направи интервю с баба Каменка, която разказа повече за себе си чрез трънския си диалект. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Баба Каменка от село Филиповци – живото човешко съкровище на Трънско и пазител на трънския диалект – ВИДЕО.

Информационният сайт Zapadno.com пожелава на баба Каменка здраве, дълголетие и да предава уникалния трънски диалект на по-младите!

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...