Треньорът на вратарите в детския отбор на “Чорни” (Брезник) В. Георгиев: На врата трябва да се спазват всички правила, но най-важна е концентрацията

20-годишният брезничанин Васко Георгиев е треньорът на вратарите в двата детски отбора на футболен клуб “Чорни” (Брезник). Неговата футболна кариера е стартирала от детския отбор на клуба, предаде репортер на Zapadno.com.

В ранна детска възраст той е започнал да играе в редиците на “Чорни”. Продължил е да играе за отборите “Чавдар” (Етрополе) и “Черноморец” (Балчик). Сега Васко Георгиев отново е част от отбора на родния му град. Харесва му работата с деца, а пример да бъде треньор на вратарите взел от негов съотборник във футболен клуб “Чавдар”. “По-добре да са тук на стадиона и да им помагам за нещо добро в спорта, отколкото да ходят по дискотеките и кръчмите. Това е причината да ми доставя удоволствие да се занимавам с тях”, сподели треньорът на децата-вратари.

Концентрацията е основно правило при играта на вратарите. “Както се казва вратарят е 90 % от отбора. Трябва да спазват всички правила, но най-вече да са концентрирани”, сподели треньорът на вратарите. Все още се работи по концентрацията и координацията на младите футболисти. “Надявам се да получат нещата и след време да ги видим в мъжкия отборо. Надявам се, че треньорите в мъжкия отбор ще дадат шанс на децата да се развиват”, каза още Васко Георгиев.

Виж също...

Loading...