Прогноза за времето: На 8 октомври ни очаква слънчево време с временно заоблачаване и максимални температури между 20 и 26 градуса

В събота, 8 октомври, времето ще е топло за сезона с максимални температури до 26 градуса. Предиобед ще има повече слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 12 до 6 градуса, по Черноморието до 13. Предиобед облаците ще намаляват, до слънчево. Следобед от запад временно ще се заоблачи, но ще остане без валежи. Вятърът при земята ще бъде слаб от изток, по Черноморието от североизток, със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток, със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, в района на Русе до 26.

На този ден най-студено е било в София през 1944 година, когато са отчетени 1,7 градуса, а най-топло е било в Пловдив през 1987 година, когато са измерени 34,3 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...