Прогноза за времето: 9 октомври започва с висока облачност, но в следобедните часове ще е слънчево, затоплянето ще продължи

През деня на 9 октомври ще има значителна облачност, но облаците ще намаляват до слънчево време. Затоплянето ще продължи, а максималните температури ще достигнат до 26 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 13 до 8 градуса, по Черноморието до 13 – 14 градуса. През деня ще има значителна облачност от високия етаж и слънцето ще прозира. Постепенно облаците ще намаляват, до слънчево следобед. Вятърът при земята ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 22 – 23 градуса.

Времето през следващите дни

В неделя и в понеделник бързо ще преминават облачни системи, без валежи, затоплянето ще продължава и през следващите дни. Във вторник ще се заоблачава от запад, ще превали в планините от югозападните райони. В сряда и в четвъртък ще превалява в западната половина от страната, ще се задържи сравнително топло, с дневни температури до 23 – 24 градуса. В петък ще превалява в западните и в източните райони и ще зъхладнее.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...