Читалището на село Сопица кани желаещи да се присъединят към фолклорното семейство на самодейния танцов състав

Самодеен танцов състав към народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица откри своя нов творчески сезон. Съставът очаква желаещи нови попълнения, които желаят да са част от него, съобщиха от читалището.

“Изминаха 2 години откакто самодейците на селото с желание и хъс посещават репетиции и редица конкурси и фестивали, гордеят се с наградите и успехите които жънем заедноо в името на нашето село. Вчера открихме новия творчески сезон и започнахме нова страница от нашата история, започваме трета творческа година в която си пожелавахме здраве, късмет, любов и много много успехи, както творчески така и в личен план. Открихме сезона с преговор на стари хора и танци от изминалите два творчески сезона, но и научихме 5 нови хорца от различните етнографски области. Бяхме в намален състав, но това не попречи да разтоварим и да научим още нови хора. Следващата седмица открива своя творчески сезон и групата за народно пеене”, поясниха от читалището.

Репетиците на школите се провеждат всяка събота и неделя в удобен час за всички самодейци. “При интерес и желание да станете част от нашето семейство и да прекарвате повече време в читалището може да се свържете с ръководителя на групите и читалищен секретар Кристиян Ивайлов на телефон 0887 426 258”, добавиха от читалищната институция на село Сопица.

Читалището предлага занимания по: народни танци, народни песни, пресъздаване на стари и забравени обичаи, словесен фолклор, приложни изкуства (оцветяване, рисуване, писане) и забавни и образователни игри.

Кадър: народно читалище “Светлина-1932”

Виж също...

Loading...