2 години след издаването си романът “Глина”, който акцентира върху бусинската керамика, достигна и до библиотеката в Ловеч

Романът “Глина” от Виктория Бешлийска ще бъде представен в регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” в град Ловеч, научи Zapadno.com.

Романът бе издаден през 2020 година. През 2021 година излезе втори тираж на книгата. Романът е книгата за 2021 година според читателите на книжарници “Хеликон” и зрителите на предаването “Библиотеката” по БНТ. Виктория Бешлийска е отличена с европейска награда за дебют на “Еврокон” ‘2022.

“Легенда разказва, че през XVII век самобитните грънчари от малкото село Бусинци, Трънско, получили благословията на турския султан единствени да пътуват свободно в границите на империята, за да продават стоката си. Толкова първична сила, красота и простота имало в бусинската керамика, че отваряла и сърца, и врати. Отваря и страниците на „Глина“. Романът взема необработената пръст на легендата и я завърта на писателския чарк, за да извае история, която се лее като вода и пречиства като огън”, пише в анотацията на книгата “Глина”.

Представянето на романа в регионалната библиотека в Ловеч ще бъде на 19 октомври от 17:30 часа в отдел “Читалня”. Входът за събитието ще е свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...