Пейзажи от язовира край Слаковци, есенни багри и други пъстри картини сътвориха художниците от арт пленера – СНИМКИ

Изложба с картини, нарисувани по време на арт пленера на язовир “Слаковци”, е подредена в пернишката галерия “Кракра”. Експозицията бе официално открита в началото на седмицата в присъствието на част от участниците във форума, техни колеги и любители на изобразителното изкуство, предаде репортер на Zapadno.com.

Картините са нарисувани в първата седмица на месец октомври около живописния язовир край брезнишкото село Слаковци. Надсловът на творческия форум е “Перник – дух и колорит” и се проведе за 25-ти път. Участие в пленера взеха художниците: Антон Гошев, Стефани Хаджиниколова, Стефан Хаджиниколов, Валентин Топалов, Елена Темелкова, Петър Лозанов, Силвия Топалова, Снежана Велинова, Айнур Каплан, Зивер Каплан, Максим Маринов и Христо Николов. Прочетете още по темата в публикацията: Язовирът край Слаковци отново вдъхновява художници от България, С. Македония и Турция – СНИМКИ.

Като събитие с позитивна енергия определи изложбата Валентин Топалов от представителството на Съюза на българските художници в Перник. “Пленерът е странно нещо. Той е съвкупност от много хора, които по някакъв начин могат да си паснат, могат да не си паснат. И мисля, че този пленер имахме късмет по всички линии. Дори времето беше чудесно. Виждате, че всеки автор е категоричен с неговия стил. Всеки автор е разпознаваем. Това е важно и това също дава едно богатство на изложбата. Като цяло тя е свежа, има хубава енергия тази изложба”, каза Валентин Топалов от представителството на Съюза на българските художници в Перник и участник в арт пленера.

Изложбата ще може да бъде разгледана в следващия един месец.

Разгледайте снимки на част от картините, нарисувани по време на арт пленера край Слаковци:

Виж също...

Loading...