Прогноза за времето: На 11 октомври ни очаква слабо захлаждане и превалявания в западните и североизточни райони на страната

Във вторник, 11 октомври, ще се заоблачава от запад. В западните и североизточни райони на страната ще превали и слабо ще захладнее, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 13 до 8 градуса, в района на Сандански около 14 градуса, по Черноморието между 12 и 13 градуса. През деня ще има значителна облачност. Постепенно облаците ще се уплътняват. Следобед в западната половина от страната ще завали дъжд. По-късно валежите ще достигнат и до Добруджа. Вятърът при земята ще бъде слаб от север със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от юг със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще са от 18 до 23 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 19 – 20 градуса.

На този ден най-студено е било в София през 1920 година, когато са отчетени -0,7 градуса, а най-топло е било в Пловдив през 1935 година, когато температурата е достигнала 32,5 градуса.

Времето през следващите дни

В сряда и в четвъртък ще превалява в западната половина от страната, ще се задържи сравнително топло, с дневни температури до 23 – 24 градуса. В петък ще превалява в западните и в източните райони и отново температурите ще се понижат. В събота по Черноморието ще се стелят ниски облаци с условия за ръмежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...