“Пътна полиция” с апел към гражданите на област Перник и вносителите на автомобили, които ще извършват регистрация и пререгистрация

“Пътна полиция”-Перник отправя апел към гражданите и вносителите на автомобили, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

По данни на служители от група „Регистрация и отчет на ППС“ при сектор „Пътна полиция“ към Областна дирекция на МВР-Перник зачестяват случаите на представяне на автомобили за регистрация и пререгистрация със силно омаслени и замърсени двигатели. Това води до затрудняване и забавяне на служителите при извършване на бърза и качествена идентификация на номерата на двигателите. Съгласно нормативната уредба на МВР служителите имат задължения да извършват идентификация на превозните средства, а гражданите и търговците да ги подсигурят изправни, с добра видимост и достъп до номерата на двигателите и рамине.

Относно прекратяване на регистрацията (бракуване) на превозни средства, е извършена промяна с цел улесняване на гражданите, като изцяло тази услуга ще бъде извършвана на работно място № 1.

Виж също...

Loading...