Само още няколко дни гражданите могат да правят предложения за ремонт на републикански пътища, които да бъдат включени в инвестиционна програма за 2023 година

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 година за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на електронна поща: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Ще се разглеждат и обработват само предложения подадени чрез попълнената форма.

Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в Агенция „Пътна инфраструктура“, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...