Приходната агенция продава над 1 300 оръжия – ловни пушки, пистолети и други, част от които за резервни части

Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване 1 397 броя огнестрелни оръжия втора употреба за почти 122 000 лева. Сред тях има ловни пушки, пистолети и други. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети с издаден акт от съд или прокуратура, съобщиха от Национална агенция за приходите.

Предлаганите пушки и пистолети са разделени в общо 11 групи, като две от тях се състоят от оръжия, предназначени за резервни части. Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи, като предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в срок от 31 октомври до 3 ноември 2022 година. В същия срок може да се направи оглед на предлаганите оръжия в Централния оръжеен склад на МВР, където се съхраняват.

За участие в търга, който е насрочен за 8 ноември, се допускат само лица, платили депозит 20 % от началната тръжна цена за съответната група и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Снимка: Национална агенция за приходите

Виж също...

Loading...