Прогноза за времето: В четвъртък атмосферата над България ще се стабилизира, но в някои райони ще превалява дъжд

В четвъртък, 13 октомври атмосферата над България ще се стабилизира. Максималните температури ще достигнат до 23 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 13 до 9 градуса, по Черноморието до 13 – 14 градуса. Сутринта ще има значителна облачност, с превалявяния в западните райони. Следобед над Западна България ще продължи да превалява, а на изток облаците ще се разкъсват. През нощта, срещу петък, валежите временно ще спират. Вятърът при земята ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 19 – 20 градуса.

Времето в Европа

Над континенета се оформят два центъра с по-съществени валежи – над Атлантическото крайбрежие и над Централното Средиземноморие. Дъждовни облаци ще достигат и до нашата страна, като есенните дъждове ще бъдат често явление в западните части от България. По-интензивни ще бъдат валежите в Западна Франция и на югоизток – над Южна Италия, в Албания и над Гърция.

Времето през следващите дни

В петък ще превалява в югозападните райони и отново температурите ще се понижат. В събота по Черноморието ще се стелят ниски облаци с условия за ръмежи. В неделя и в понеделник ще има повече слънце и постепенно затопляне.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...