В помощ на жителите на Трънско: Безплатни консултации ще провежда кантората на нотариус Райна Борисова за Европейския ден на правосъдието

Европейският ден на правосъдието ще бъде отбелязан от нотариалната кантора на нотариус Райна Борисова в град Трън. Тематичният ден ще бъде отбелязан на 25 октомври (вторник) с предоставяне на безплатни консултации в кантората, съобщи за Zapadno.com нотариусът Райна Борисова.

На 25 октомври тази година държавите членки на Европейския съюз ще отбележат за 20-ти път Европейския ден на правосъдието. Това е ден, който служи за информиране на гражданите на Европейския съюз за техните права и достъп до трансгранично правосъдие в европейската общност. Празникът се отбелязва със събития, в които професионалистите в сферата на правото прекарват деня в насърчаване на по-широк кръг от населението да се ангажира с начина, по който тяхното общество функционира, за да разбере по-добре правата си. Държавите членки организират събития около датата, които доближават правосъдието до гражданите. Това дава възможност на гражданите да научат повече за правото и правната процедура. Като част от събитията, които ще бъдат отбелязани в Европейския ден на правосъдието през тази година, Съветът на нотариатите от Европейския съюз ще организира „Ден на отворените врати“ за нотариатите-членове.

Съветът на нотариусите на Нотариалната камара е решил българският нотариат да се присъедини към инициативата, като с помощта на регионалните нотариални колегии се организира кампания за безплатни нотариални консултации за гражданите на 25 октомври. По този повод нотариусът Райна Борисова и нейният помощник Митко Симеонов ще консултират безплатно през този ден. Консултациите ще се провеждат от 10 до 12 часа и от 14:30 до 18 часа на 25 октомври в кантората, която се намира до служебния паркинг на Община Трън.

Снимка: Райна Борисова

Виж също...

Loading...