Областният управител на област Перник до жителите на Брезник и Трън: Нека Петковден бъде празник на надеждата, вярата и благополучието

Служебният областен управител на област Перник Людмил Веселинов използва Петковден, за да отправи поздравление към жителите на Брезник и Трън. На 14 октомври Брезник чества своя духовен празник, а Трън – деня на града, припомня губернаторът.

В приветствието си областният управител отбелязва, че днес се почита паметта на Света Параскева – Петка Епиватска, наричана също Петка Търновска или Българска. “Уважаеми дами и господа, нека с разбирателство, взаимна подкрепа и единство да продължаваме да вървим напред, постигайки цели, които да утвърждават общините ни като населени места, допринасящи за икономическия и социален напредък на региона и страната ни! За всички нас този празничен ден е повод да изявим най-доброто, най-светлото от себе си, да отворим сърцата си за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни и по-горди. На всички носещи името на нашата закрилница Света Петка Българска, искам да пожелая здраве, успехи и с гордост да носят светите си имена. Нека Петковден бъде празник на надеждата, вярата и благополучието, защото през всички повратности на времето, ние и поколенията преди нас успяхме да съхраним и обогатим традициите и облика на нашето родно място”, казва Людмил Веселинов чрез приветствието си.

Снимка: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...