Прогноза за времето: 16 октомври започва с мъгли по поречията и над южните райони, но през деня ще се установи слънчево време

В неделя, 16 октомври, облачността ще се разкъсва до слънчево време в страната. Максималните температури ще варират между 18 и 22 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 13 до 7 градуса, по Черноморието между 12 – 13 градуса. Сутринта над южните райони и поречията ще има краткотрайни мъгли. Мъглите ще се разсейват и през деня ще се установи слънчево време. Вятърът при земята ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от северозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса, по Черноморското ни крайбрежие и в североизточните райони до 18 – 19 градуса.

Времето в Европа

Над континенета се оформят два центъра с по-съществени валежи – над Атлантическото крайбрежие и над Централното Средиземноморие. Дъждовни облаци ще достигат и до нашата страна, като есенните дъждове ще бъдат често явление в западните части от България. По-интензивни ще бъдат валежите в Западна Франция и на югоизток – над Южна Италия, в Албания и над Гърция.

Времето през следващите дни

В неделя и в понеделник ще има повече слънце и постепенно затопляне. В сутрешните часове в Горнотракийската низина и поречията ще има краткотрайни мъгли. Във вторник ще премине атмосферно смущение, което ще се отрази с повече облаци над Дунавската низана и в полето на вятъра. От сряда до петък ще бъде слънчево с чувствително повишение на температурите. В крайните южни райони и на север от планините до 25 – 26 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...