Картини от пленера на Църногорския манастир ще се предложат за продажба, за да се подпомогне пространство на галерия към читалище

Дарителско събитие в полза на Vip Gallery към пернишкото народно читалище “Нови хоризонти-2009” ще се проведе днес. Чрез събитието ще бъдат предложени за продажба картини, нарисувани по време на пленера на Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, научи Zapadno.com.

Пленерът се проведе от 22 до 28 август и в него се включиха художниците Мариела Ивайлова, Силвия Михайлова, Василка Златанова, Дария Евтимова, Елена Темелкова, Снежана Велинова, Светлана Панайотова, Веска Чакърова, Людмил Методиев, Сашо Евтимов, Георги Кьосев и Борис Кацов. Прочетете още по темата в публикацията: Пленер на Църногорския манастир: Художници творят произведения на изкуството под мотото “Песен Божествена в люлка от слънчеви лъчи”.

Дарителското събитие ще е в подкрепа естетичното интериорно оформление на новото пространство на галерията. Днес, 17 октомври, от 17:30 часа в галерия “Атриум” към Областна администрация-Перник ще се проведе дарителска акция, в която почитатели на изобразителното изкуство могат да си закупят картини от пленера.

Снимка: народно читалище “Нови хоризонти-2009”

Виж също...

Loading...