Течове в град Брезник и село Видрица притесняват местни жители, които със седмици очакват ремонт – ВИДЕО+СНИМКИ

Течове от водопроводната мрежа на град Брезник и брезнишкото село Видрица накараха местни жители да потърсят съдействие от медиите. След подадени сигнали до ВиК-Брезник и представители на Община Брезник решения на проблемите все още няма, предаде репортер на Zapadno.com.

Първият теч е възникнал преди около 2 месеца и наводнява двор на улица “Владо Радославов” № 18. “Просто имахме теч в двора и бяха казали на съпруга ми, че са идвали. Но се оказали, че не са идвали от нашето ВиК. Съпругът ми извика един познат, който разкопа двора и се оказа, че проблемът не е в нашия двор”, разказа госпожа Найденова, която живее на адреса. Копаенето продължило и на тротоара до двора, от което се доказало, че аварията идва от средата на ремонтираните наскоро улица и водопровод. Хората, живеещи на “Владо Радославов” № 18 са притеснени, че течащата откъм улицата вода, ще си проправи път под къщата им.

Вижте какво още разказа госпожа Найденова във видеото, което Zapadno.com засне:

Другият теч е възникнал преди около 2 седмици на улица в село Видрица. Той е пред дома на Вилиан Борисов и семейството му, които по адрес се водят в селото. Улицата наподобява черен път, но под нея има водопровод. Аварията от него е образувала кал около дворния вход на имота на Вилиан Борисов. “Никой не идва да отстрани. Даже бях забил едно колче, евентуално нас като ни няма да дойдат да видят къде е аварията. Защото реално няма как аз като съм на работа, да има постоянно човек и да им обясни какъв е проблемът. Говорил съм с кметицата на село Гърло. Тя каза, че ще съобщи за аварията в период на 2 – 3 дни. Те станаха 12 – 13”, разказа Вилиан Борисов от Видрица. Той е подавал сигнал и до ВиК-Брезник, но авариен екип все още не е отстранил повредата. Младият човек от селото разказа как водопроводът на улицата създава проблеми и в други участъци, но през определен период от време. Поради авариите и работата по тяхното отстранява са се образували коловози.

Вижте какво още разказа и показа Вилиан Надейнов във видеото, което Zapadno.com засне:

Репортер на Zapadno.com се свърза с управителя на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов, който заяви, че ще се запознае с двата теча.

Разгледайте снимки от двата теча в град Брезник и село Видрица, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...