След декларацията на Общински съвет-Брезник, свързана с брезнишкия храм “Света Петка”, от Министерство на културата ще предприемат мерки

Министерство на културата на Република България е отговорило след изпратената от Общински съвет-Брезник декларация по темата със сигнал за изнесена църковна утвар от брезнишкия храм “Света Петка”. Отговорът от културното министерство е получен тази седмица, съобщи за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Припомняме, че в края на месец септември тази година, общинските съветници на Брезник прие декларация в подкрепа на подаден сигнал от Обществения съвет в Брезник, създаден с цел да се върнат църковни предмети, изнесени от брезнишкия храм „Света Петка“ по време на ремонта на светата обител през 2019 година. Прочетете още по темата в публикациите: Общински съвет-Брезник с декларация до Министерство на културата в подкрепа на сигнал за изнесена църковна утвар от брезнишкия храм “Света Петка” и Предмети от брезнишкия храм “Света Петка” се реставрират в Гърция, други са в местни манастири.

От Министерство на културата са отговорили на Общинския съвет, че са получили декларацията и ще предприемат съответните мерки по темата с храма в Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...