Директорът на детската градина в Брезник Е. Алексова: Целта и мисията ни е да направим децата знаещи, можещи и с необходимото самочувствие

Детската градина на Брезник е създадена през септември 1962 година. Първоначално детското заведение се е помещавало в отчуждена къща, разказа пред репортер на Zapadno.com директорът на “Брезица” Емилия Алексова.

Тази седмица детска градина ще чества 60-годишнина с голям спектакъл в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Прочетете още по темата в публикацията: Детска градина “Брезица” ще чества кръгла годишнина със спектакъл в ремонтирания салон на брезнишкото читалище.

Основите на детската градина в Брезник са поставени с разкриването на една група в отчуждената къща. Настоящата сграда, в която днес се помещава детското заведение, функционира от 1967 година с две групи. “Постепенно са се увеличили до четири. И така в продължение на годините е била с името “Елена Георгиева”. От 1998 година я преименувахме с нежното име “Брезица”. Групите винаги са пълни и се приемат всички деца от града. За настоящата 2022/2023 година имаме 151 деца в 5 целодневни групи и една яслена”, сподели директорът на детската градина Емилия Алексова.

Детска градина “Брезица” има и филиал в брезнишкото село Ноевци, където групата е с деца на различни възрасти. Там е и петата целодневна група към детското заведение. Предучилищната група пък е изнесена в нова постройка към сградата на средно училище “Васил Левски” в Брезник. В нея се отглеждат и обучават деца от четвърта подготвителна група на “Брезица”.

Целта и мисията на колектива на детската градина е не само да направи децата знаещи и можещи, но и да ги надгради с щастие и необходимото самочувствие.

Виж също...

Loading...