Прогноза за времето: На 19 октомври ще бъде слънчево и топло за сезона с максимални температури между 20 и 25 градуса

В сряда, 19 октомври, ще бъде слънчево с чувствително повишение на температурите. Максималните температури ще варират между 20 и 25 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 10 до 4 градуса, в западните райони от 0 до 2 градуса. Сутринта по високите западни полета ще има слани. През деня ще бъде предимно слънчево, с разкъсани облаци следобед над Добруджа. Вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 21 – 22 градуса. В района на Русе ще бъде най-топло с показания на термометрите до 24 – 25 градуса.

Времето в Европа

Над западните и северни части от континенета се оформят два центъра с по-интензивни валежи, а на изток сутрешните мъгли и слънчевите часове следобед ще бъдат често явление. Облаци от океана ще обхващат западноеврпейските страни, а другата валежна зона ще бъде над Южна Украйна. По-интензивни ще бъдат валежите в Централна Франция и в Северна Испания.

Времето през следващите дни

В сряда до четвъртък ще бъде слънчево с чувствително повишение на температурите. В крайните южни райони и на север от планините до 25 – 26 градуса. В петък облачността над страната ще се увеличи, без валежи. В събота ще премине облачна вълна с повече облаци над северните райони, без валежи. Ще захладнее. В неделя се очакват слаби превалявания в западните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...