Нови умотворения от Брезнишко и Трънско са описани в книгата “Скришен фолклор” от Симеон Мильов, която за 30 години излиза в пето издание

Пето издание на книгата “Скришен фолклор” от етнолога Симеон Мильов вече може да бъде закупено, научи Zapadno.com.

Първото издание на “Скришен фолклор” излиза от печат през 1992 година след петнадесетгодишен теренен труд. Петото издание е допълнено с нови умотворения от Граово (Брезник и Перник), Мрака (Радомирско), Знеполе (Трънско) и Краище в Трънско. Тази книга идва със знак, отбелязващ за нецензурно съдържание, поясниха от издателство “Ерове”.

Петото издание на книгата е с 216 страници. Художествено оформление е на Виктория Видевска, а рецензията е от доцент Ирена Бокова.

Симеон Мильов е роден в Батановци на 18-ти февруари 1947 година. Основно образование е завършил в родния град, тогава село, след което завършва Техникума по фина механика и оптика в София. По-късно учи в Института за културно-просветни кадри в Благоевград през 1969 година. Завършва и история в Софийския университет “Свети Климент Охридски” през 1978 година. Работил е като учител по история, директор, музеен работник, читалищен секретар, радиопрограмен ръководител и сценарист на телевизионни филми за предаването “Атлас” на БНТ. Има издани самостоятелни книги, работил е и като директор на Общински исторически музей-Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...