В Брезнишко преизпълниха приходите от таксата за битовите отпадъци, допълнителни пари отиват за гориво на камионите

Покриване на действително направени разходи, надхвърлящи предвидените в план-сметка за услугите по сметосъбиране на битови отпадъци и транспортиране до депата за третирането им, осигуряване на съдове и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2022 година бе разрешено от Общински съвет-Брезник на провелото се на 30 септември заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници на Брезник бяха запознати, че горивото за сметосъбиращите автомобили е струвало повече, отколкото е било заложено първоначално в план-сметката. “Когато е правена план-сметката цената на горивото е била 2 и 30. Тази година има повишаване на цената на горивото и към момента е някъде около 3 и 30. Съответно тези пари, които са предвидени за гориво, не ни стигат”, обясни служител на Община Брезник.

44 хиляди лева са били предвидени през 2022 година за гориво на камионите по чистотата в Брезнишко. Но само до средата на годината – през месец август – вече са отчетени действително направени разходи за гориво в размер на 51 186 лева.

Справки и изчисления на общинската администрация показват, че от очакваните 300 хиляди лева приход от таксата за битови отпадъци вече са събрани много повече. Към 15 септември постъпленията по това перо са 377 хиляди лева.

Затова администрацията предложи на общинските съветници допълнителните приходи от такса „Смет“ да се използват за компенсиране на сумите за гориво. Предложението бе прието и решено, че ако трябва, в края на годината ще се извърши преразпределение на средства от това перо.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...