Подписката срещу проблема с бездомните кучета в Трънско тръгва и по селата, за седмица над 80 човека се подписаха

Подписката за разрешаване проблема с бездомните кучета в община Трън се разраства и вече достига до някои трънски села, предаде репортер на Zapadno.com.

Подписката стартира на 13 октомври и има няколко цели, но основната е справяне с проблема с безстопанствените кучета, който се наблюдава в пограничната община. Прочетете още по темата в публикацията: В Трънско стартира подписка срещу бездомните кучета, сред исканията са изграждане на приют в общината.

Първоначално подписката стартира в библиотеката към трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и “Бо Кафе” в град Трън, но дни след това желаещи да се включат в нея могат да го направят и в магазина в село Зелениград и в село Ерул. Предстои подписката да тръгне и по други малки населени места в Трънско, поясни един от инициаторите Цветана Маркова.

За седмица в подписката са се подписали 85 човека. След приключването и тя ще бъде адресирана до председателя на Общински съвет-Трън, кмета на община Трън и областния управител на област Перник.

Виж също...

Loading...