Прогноза за времето: Максималните температури в неделя ще бъдат от 23 до 28 градуса, в късния следобед се очаква заоблачаване от север на юг

В неделя се очакват повече слънчеви часове, а късно следобед от север на юг отново ще се заоблачи без валежи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 12 до 7 градуса, в североизточните райони и по Черноморието до 13 – 14 градуса. Сутринта над Източна България ще има значителна облачност. През деня облаците ще намаляват до слънчево, ще бъде ветровито. Късно следобед бързо ще премине нова облачна вълна, която ще се отрази главно в полето на вятъра. Вятърът при земята ще бъде умерен до свеж от северозапад със скорости до 40 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, по Черноморското ни крайбрежие около 24 – 27 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане е обхванала централните територии от стария континент, и Балканите ще бъдат в нейната източна периферия, с повече слънчеви часове и затопляне. Облаци от океана на последователни вълни ще обхващат Атлантическото крайбрежие, а другата валежна зона трайно ще се задържи над Източна Украйна. По-интензивни ще бъдат валежите в Португалияа и над Източна Франция, придружени от силни поривисти ветрове.

Времето през следващите дни

В понеделник облаците ще намаляват и постепенно дневните температури ще се повишават като в югозападните райони ще достигат до 26 – 29 градуса. Във вторник ще бъде топло с дневни температури в традиционно най-топлите места и северно от планините до 27 – 28 градуса. В района на Русе се очакват температури до 30-градусовата температурна бариера. В сряда и в четвъртък времето ще бъде динамично с повече облаци и валежи над западнаите части от страната. В петък ще превалява в централните райони и по Черноморското крайбрежие. Чувствително ще се понижат температурите.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...