Танцовите състави към читалището в Трън вече репетират в обновена зала, която ще придобие още по-творчески вид

Една от залите в трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” е ремонтирана. В нея репетиции ще провеждат съставите към читалището, които се занимават с танцово изкуство, съобщи за Zapadno.com секретарят на институцията Емилия Миланова.

Миналата седмица залата е била официално открита с коктейл и първа репетиция. От колектива на читалището се постарали гостите и самодейците да бъдат посрещнати с оригинални ордьоври. Впечатление на всички е направил надпис с името на танцовия състав, който бил приготвен от луканки, кашкавал и маслини.

Дълги години залата е била в окаяно състояние, поради течове от покрива на сградата. Залата е обновена през изминалото лято със средства от Община Трън и народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. “Това ми беше мечта от много години – да се направи тази зала, защото позволява да се танцува, може да се проветрява, много бързо се затопля”, сподели Емилия Миланова. Обновеното пространство ще е единствено за провеждане на репетиции на съставите, които допреди това се събираха в камерната зала на сутерена на читалището.

Всички танцьори са удивлени от залата, която ги посреща и с картини на художничката от Трън Милена Ставриева. Предстои част от една от стените на репетиционната да бъде изрисувана с фолклорни мотиви. Изпъстрянето ще се извърши от Ателието за изобразително изкуство към читалището с ръководител Борислава Цонева.

В публикацията са използвани снимки от Румяна Младенова и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...