Брезнишкият съд е атрактивен и предпочитан за разводи по взаимно съгласие, тъй като

Районен съд-Брезник е привлекателен за двойки, които желаят да се разведат по взаимно съгласие. Това сподели по време на инициативата “Ден на отворените врати” административният ръководител – председател на съда съдия Веселин Хайдушки, предаде репортер на Zapadno.com.

По наблюдения на председателя на Районен съд-Брезник съдия Веселин Хайдушки в последните години се е повишил интересът към земеделските имоти. “Спорове относно сключени арендни договори. Например някои от страните по наследниците не получават дължимото и се започват дела. Друг пример са делбите. Всеки иска да се раздели имуществото, за да си знае какво има. При тях има растеж. Вещните искове, които са за граници са горе-долу постоянни. Ние сме атрактивни относно разводи по взаимно съгласие, поради близостта ни до столицата. Действаме доста по-експресно и сме привлекателни на хората. Защото при колегите от Софийски районен съд, с оглед натовареността им, едно елементарно производство – развод по взаимно съгласие, което е охранително производство, се протаква. А знаем, че хората търсят някаква бързина. Например единият от молителите, който живее в чужбина се прибира за определено време. Подава молбата и иска делото да е в по-кратки срокове. При тях е общоизвестно, че на първото заседание трябва да присъстват и двете страни, за да потвърдят постигнатото споразумение от тях”, сподели съдия Веселин Хайдушки.

Завишеният контрол на полицията на пътя поражда и увеличение на делата, свързани с шофьори, които са установени да шофират след употреба на алкохол или наркотици.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...