Прогноза за времето: В сряда, 26 октомври, времето ще е динамично с температури до 28 градуса, очаква ни захлаждане през следващите дни

В сряда, 26 октомври, времето ще бъде динамично с повече облаци над северни части от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 15 до 9 градуса, по Черноморието до 14 – 15 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. През нощта, срещу четвъртък, ще премине облачна вълна, с увеличение на облаците над северните райони и пренос на по-хладен въздух, без валежи. Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, по Черноморското ни крайбрежие около от 21 до 23 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане е обхванала централните територии от стария континент, облачните системи са в нейната периферия – над Антлантическото крайбрежие, над Прибалтика и над Русия. Топлите въздушни маси, обхванали Балканите, през следващите дни ще отстъпват пред по-хладен въздух от север-северозапад, без съществени валежи. По-интензивни ще бъдат дъждовете в Португалия, в Северна Испания и на изток – над Русия.

Времето през следващите дни

В четвъртък времето ще бъде динамично с повече облаци и превалявания над западните и източните части от страната. В петък ще има повече слънце. През нощта, срещу събота, ще захладнее, ще превали в централните райони и по Черноморското крайбрежие. Ще започне чувствително понижение на температурите. В събота и в неделя ще има повече слънце и ниски температури. Сутринта по поречията ще има мъгли.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...