Община Брезник получава допълнителни 22 550 лева за изплащане на обезщетения на специалисти и персонал в образователни институции

Допълнителни средства за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2022 година бяха одобрени за Община Брезник от служебното правителство на провелото се на 20 октомври правителствено заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците юли – август 2022 година при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание, поясниха от правителствената информационна служба.

Допълнителните средства за Община Брезник са в размер на 22 550 лева и се отпускат по одобрени формуляри за институциите за трети транш 2022 година. Финансирането е за сметка на разходите за национални програми, планирани по бюджета на Министерство на образованието и науката.

Виж също...

Loading...