Полицейска акция край Брезник: Задържаха двама мъже с наркотици, в къща в село Бабица са открити крупна сума пари и над килограм трева

Голямо количество наркотични вещества са открити и иззети при акция на пернишки криминалисти, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Вчера, в хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Перник, на кръстовище за брезнишкото село Бабица проверили лек автомобил „Фолксваген“. В колата били 42-годишен перничанин и 55-годишен столичанин. Полицаите обискирали мъжете и в тях са намерени и иззети около 15 грама суха зелена листна маса и цигара марихуана, а в автомобила малко над 1 грам марихуана. При последвалите процесуално-следствени действия, в къща в село Бабица, обитавана от 42-годишния перничанин е намерена суха зелена листна маса с тегло около 1,300 килограма, машинка за пакетиране, мелничка, мобилен телефон, над 7 000 лева и електронна везна. Двамата са задържани за до 24 часа с полицейска мярка.

Образувано е досъдебно производство по член 354 „а“, алинея 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Виж също...

Loading...