За волейбола в Брезник: Около 30 млади брезничани са част от волейболен клуб “Чорни” и тренират два пъти седмично в спортния комплекс

30 млади момичета и момчета от град Брезник са част от волейболен клуб “Чорни”. От 5 месеца те се тренират от Димитър Димитров, който е от Трън, но живее в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Димитър Димитров е сред хората, милеещи за волейбола. През пролетта той получил предложение от заместник-кмета на община Брезник Мария Добревска да започне да води тренировките на децата, трениращи под шапката на волейболен клуб “Чорни”. Така Димитров станал треньор от около 30 момичета и момчета, които са и ученици от V до VIII клас в брезнишката гимназия. Освен тях има и интерес от страна на ученици от I и II клас, с които Димитров се занимава отделно. За треньора заниманията с децата носят удоволствие и разтоварване.

Тренировките се провеждат ежеседмично в дните вторник и четвъртък. Мястото на провеждане е волейболната зала към спортен комплекс “Чорни” в Брезник. Преди всяка тренировка младите волейболисти загряват с различни упражнения. При срещата им с треньора всеки път научават по нещо ново в този спорт. “В началните месеци бяха на едно ниво, горе-долу имаха някакви познания. Сега вече има доста напредък при посрещането, началния удар и други. Играят вече на три удара”, сподели треньорът Димитър Димитров.

Вероятно през по-студените зимни месеци тренировките в залата временно ще се преустановят. Волейбол се тренира от 15 градуса нагоре, тъй като по-ниски стойности от тази температура могат да предизвикат различни травми.

Все още отборът няма спортни екипи, но се работи по въпроса да се сдобие с такива. Условията в залата са добри за тренирането на този вид спорт. Целите пред волейболния клуб са участие в първенства, състезания и срещи с други отбори. Такси за тренировките и участие в клуба не се заплащат, а място за още желаещи да тренират волейбол има.

Виж също...

Loading...