Прокурори от Окръжна прокуратура-Перник видяха как работят техни колеги в столицата на Швеция и обмениха опит

Прокурори от Окръжна прокуратура-Перник участваха в обмен за магистрати в град Стокхолм, Кралство Швеция. Обменът се организира от Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Домакини на събитието бяха Хелена Грюнвалд, заместник административен ръководител на Националното звено за борба с организираната престъпност при Главния прокурор на Кралство Швеция, и Шарлоте Остерлунд, заместник административен ръководител на прокуратурата в град Хелсингборг.

Анита Джамалова и Аделина Алексиева от Окръжна прокуратура-Перник участваха в срещи с главния прокурор на Швеция Петра Лунд, нейния заместник Катарина Велин, както и с ръководителите на Градската прокуратура и Градския съд в град Стокхолм.

Прокурор Джамалова и прокурор Алексиева се запознаха със структурата на прокуратурата на Кралство Швеция, организацията на работа, подбора на кадри и международното сътрудничество.

Проведени бяха срещи и с представители на Националното звено за борба с организираната престъпност, Националното звено за борба с престъпленията срещу околната среда, както и Националното  звено антикорупция към структурата на Главната прокуратура на Кралство Швеция.

Снимка: прокуратура – пресцентър

Виж също...

Loading...