Прогноза за времето: В неделния ден максималните температури ще достигнат до 27 градуса, вятърът ще бъде слаб, а по високите части до умерен

В неделя, 30 октомври, ще има повече слънце и ниски температури. Сутринта в поречията ще има мъгли. Максималните температури в страната ще достигнат до 27 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 10 до 4 градуса, по Черноморието до 10 – 11 градуса. През деня ще бъде слънчево и топло за сезона. Следобед временно ще се увеличат облаците над Добруджа. Вятърът при земята ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в района на Русе до 26 – 27 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 22 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане е обхванала централните територии от стария континент, включителни и Балканите. Антлантическото крайбрежие, над Прибалтика и над Русия. Топлите въздушни маси, обхванали Балканите, през следващите дни ще отстъпват пред по-хладен въздух от север-северозапад. По-интензивни ще бъдат дъждовете по Атлантическото крайбрежие в Португалия, и на изток – над Източна Украйна и над Русия.

Времето през следващите дни

В понеделник ще превали в източните райони, а на запад ще има повече слънце. Във вторник и в сряда в западните части от страната ще има сутрешни намалени видимости, а през деня ще бъде слънчево.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...