На последното заседание на Общински съвет-Брезник с едноминутно мълчание беше изразено уважение към бившия кмет Христо Миленков

С едноминутно мълчание в памет на бившия кмет на Брезник Христо Миленков стартира последното заседание на Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Сесията се проведе на 28 октомври в малкия сало на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. В началото председателят на Общинския съвет Иван Тинков направил апел към присъстващите в залата. “Ще ви помоля преди да започнем днешното заседание да изразим уважението си с едноминутно мълчание в памет на господин Христо Миленков – достоен човек и бивш дългогодишен кмет на община Брезник, гражданин и общественик”, каза Иван Тинков.

Инженер Христо Миленков почина наскоро. Той беше сред значимите за Брезник личности. Няколко мандата е бил кмет на общината – в края на 80-те години на миналия век и в периода 2003 – 2011 година. От своите съграждани беше уважаван. Христо Миленков е оставил добри впечатления в брезничани. Талантът му се изявяваше и в изкуството чрез неговите картини.

Виж също...

Loading...