Читалищният театър в Брезник ще представи на сцената на големия салон постановката “Болница накрай света” от Христо Бойчев

Самодейният театър “Леонид Суботинов” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще представи постановката “Болница накрай света”, съобщиха от читалищната институция.

Постановката е от Христо Бойчев, а в ролите ще участват: Румен Александров, Милен Миланов, Димитър Ангелов, Дейвид Бисеров, Емил Любомиров, Пирина Пиринчева, Вяра Тодорова, Милена Цветанова, Магделена Георгиева, Виктория Александрова и Елиза Костадинова. Пиесата е писана в края на 80-те години на миналия век. Сюжетът на пиесата ни отвежда в отделение за душевно болни. Въпреки, че звучи доста тъжно, това е една много абсурдна трагикокомедия, в която пациентите са характерните българи, борещи се за своя свят, свобода и пространство, чрез странни и необикновенни начини.

“Болница накрай света” ще се представи на сцената на големия салон в читалището в петък, 4 ноември. Началото ще е от 19:00 часа, а билети се продават в читалището.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...