Група “Песенна дъга” и Давид Миланов към училището в Брезник с бронзов медал и награди от националния конкурс “Пиленце пее”

Млади таланти от брезнишкото средно училище “Васил Левски” са сред наградените от XI издание на националния музикален и танцов конкурс “Пиленце пее”, предаде репортер на Zapadno.com.

Конкурсът се проведе от 8 до 23 октомври тази година под патронажа на Министерство на културата, и Столична община, и със съдействието на Българска национална телевизия, Българско национално радио, “ФЕН ФОЛК ТВ” и минерална вода „Бачково”. Основен организатор и създател на конкурса е столичното народно читалище “Надка Караджова-2012”.

В конкурса участваха групите “Песенна дъга” и “Меден глас” с ръководител Николина Байкова към средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Индивидуално на сцената се представиха Давид Миланов с изпълнения на “Ой Яно Яно” и “Гледала майка девет братя близнака”, и Данаил Цонев, който изпя граовски песни.

Наградени от конкурса са група “Песенна дъга” с бронзов медал с Шопски припевки и Давид с две специални награди – звукозапис в професионално студио и участие в телевизионно предаване. “Меден глас” се представиха също впечатляващо, имайки предвид, че за първи път стъпват на голяма сцена и работят заедно едва от месец и половина. Те изпяха “Залюбих майко двама братя” и “Чубричанче”, каза за Zapadno.com ръководителят на двете групи Николина Байкова.

Снимка: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...