Директорът на музея в Брезник Е. Велинова е отличена със златен почетен знак „Печат на Цар Симеон Велики“ по повод Деня на народните будители

Директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова е сред отличените с почетни награди „Златен век“ по повод 1 ноември – Деня на народните будители, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес на церемония в галерия “Средец” в Министерство на културата заместник-министрите на културното ведомство професор доктор Борислава Танева и доцент Пламен Славов отличиха с почетни награди „Златен век“ и грамоти културни творци и дейци – за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на българската култура и по повод 1 ноември – Деня на народните будители.

На отличените съвременни будители бяха връчени наградите на Министерството на културата „Златен век“ – огърлие и звезда, почетен знак „Печат на Цар Симеон Велики“ – златен и сребърен и грамоти за принос към развитието и популяризирането на българската култура, а тези, които не успяха да присъстват лично, ще получат наградите си допълнително, поясниха от Министерство на културата.

Със златен почетен знак „Златен век – печат на цар Симеон Велики“ е удостоена Емилия Велинова, която е директор на музея в Брезник. Дълги години е работила като уредник в музея в град Радомир и като директор на Регионален исторически музей-Перник. Участвала е в създаването на известната музейна експозиция “Войнишко въстание 1918 г.”, открита в Радомир през 1978 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...