Прогноза за времето: В следобедните часове на 2 ноември ще има заоблачаване, но ще остане без валежи и с високи максимални температури

В сряда в следобедните часове ще има заоблачаване, но ще остане без валежи. Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 10 до 5 градуса, по Черноморието до 11 градуса. Предиобед ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи, но ще остане без валежи. Вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 28 градуса, в Дунавската равнина до 28 – 29, по Черноморското ни крайбрежие – 21 – 23 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане над централните територии спира пътя на облачните системи, от океана, над западната половина от континенета. Балканите ще се задържат като слънчевото островче на Европа. Валежи се очакват по Атлантическото крайбрежие, в страните около Северно море и около Алпите.

Времето през следващите дни

В сряда и в четвъртък в западните части от страната и поречията ще има сутрешни намалени видимости, а през деня ще има облаци. Превалявания са възможни над Рила и Пирин. Дневните температури ще са от 19 до 24 градуса. В петък ще премине облачна вълна, без валежи и слабо ще захладнее. Заражда се циклон над Гърция, който в събота ще носи интенизвни дъждове в южните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...