Брезнишките театрали изправиха стотици на крака в читалището, където изиграха “Болница накрай света” – СНИМКИ

Читалищният театър “Леонид Суботинов” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” представи постановката “Болница накрай света”, написана от Христо Бойчев, предаде репортер на Zapadno.com.

Почти всички места в големия салон на читалището се изпълниха в петъчната вечер от жадни за театър зрители. Сюжетът на пиесата отведе зрителите в отделение за душевно болни. Героите изпадаха в различни патови ситуации – коя от коя по-абсурдни, но присъщи за такова отделение. В ролите участие взеха местните актьори: Румен Александров, Милен Миланов, Димитър Ангелов, Дейвид Бисеров, Емил Любомиров, Пирина Пиринчева, Вяра Тодорова, Милена Цветанова, Магделена Георгиева, Виктория Александрова и Елиза Костадинова.

След края на постановката актьорският състав се подреди на сцената за аплодисменти. В този момент младежи излязоха на сцената и им подариха цветя. По кошница с цветя бяха подарени и от Община Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, секретарят на читалището Борис Борисов и букет с лакомства от клуб за народни танци “Калина”. От името на читалищното настоятелство беяха връчени почетна грамота и картина на Магделена Георгиева. От своя страна тя отправи благодарност към кмета на община Брезник и местни фирми, които са съдействали за реализирането на постановката. Специални благодарности бяха отправени и към хората зад кулисите, които също играят важна роля за спектакъла.

Разгледайте снимки от постановката “Болница накрай света” на сцената на брезнишкото читалище:

Виж също...

Loading...