Малките полицаи от Детско полицейско управление-Брезник положиха обещание пред директора на служителите на реда в област Перник – СНИМКИ

Официален старт на четвъртата група на Детско полицейско управление-Брезник беше даден в двора на брезнишкото средно “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

На церемонията по стартирането на Детското полицейско управление официални гости бяха: заместник-кметовете на община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов, заместник-директорът на Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Николов, директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов, директорът на Областния съвет на БЧК-Перник Наталия Минева и директорът на дирекция “Социално подпомагане”-Перник Анита Кирилова. Музикални поздрави към присъстващите отправиха ученици от VI клас с изпълнение на химна на училището и “Моя страна, моя България”.

Приветствие отправи началникът на Районно управление-Брезник Мартин Тодоров. “Особено съм радостен, че в средно училище “Васил Левски” ще бъде открито Детско полицейско управление. В това отношение нашите млади приятели, учениците ще придобият знания за работата на полицията, за това как да осигуряват своя безопасност, както и да помагат на хора, които са изпаднали в беда”, каза Мартин Тодоров и разреши полагането на обещание от малките полицаи.

Директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов също отправи приветствие. “Инициативата е в навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, Архангеловден. Искам да благодаря на кмета на община Брезник господин Васил Узунов, на ръководството на СУ “Васил Левски”-Брезник и на служителите от Районно управление-Брезник. Да продължим и надградим започнато преди години обучение на децата. Да се справят с различни предизвикателства. Да знаят своите права и отговорности. И да се научат да работят в екип, и проявяват уважение и толерантност към различните от тях”, каза старши комисар Павел Млеканов. Той благодари на партньорите в инициативата.

По време на церемонията директорът на училището Лина Симеонова и началникът на Районно управление-Брезник Мартин Тодоров подписаха протокол за сътрудничество. След това децата отправиха обещание за спазване на правила и етика в Детското полицейско управление.

Инициативата е под егидата на кмета на община Брезник Васил Узунов и под патронажа на директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов. Тя ще се провежда в продължение 2 години, през които 33-ма ученици от III клас на училището ще се обучават.

Разгледайте снимки от откриването на Детското полицейско управление в Брезник:

Виж също...

Loading...