Треньорът на младите надежди на волейболен клуб “Чорни” Д. Димитров: Дисциплината е основата, но за да се развива волейболът са необходими пари

Треньорът по волейбол и преподавател по физическо възпитание Димитър Димитров е сред спортните хора в област Перник, които милеят за волейбола като спорт. Той е от град Трън, но живее в Брезник, където е зет. От около половин година тренира младите волейболни надежди на “Чорни” (Брезник), предаде репортер на Zapadno.com.

Димитър Димитров е роден през 1964 година в град Трън. От ученик започва да се занимава със спорт и по-конкретно с волейбол. Средното си образование е завършил в трънската гимназия, след което следва във Висшия институт за физическо възпитание и спорт (Национална спортна академия “Васил Левски”). В спортната академия е изучавал футбол, хандбал, волейбол и други спортни дисциплини. Завършил е две специалности в академията – волейбол и преподавател по физкултура. “Така беше навремето. Сега вече се издава по една специалност”, каза Димитър Димитров. На въпроса кое е основното правило, което трябва да се спазва при волейбола, той отговори: “Дисциплината във всички спортове е най-важна, особено в колективния спорт. След това са отскокливост, гъвкавост, ловкост, бързина, но първото е дисциплината”, каза треньорът по волейбол.

Димитър Димитров е и преподавател по физическо възпитание в трънското средно училище “Гео Милев”. Дълги години е бил треньор в град Трън. С умиление си спомня 90-те години на миналия век, когато към волейболният клуб на Трън се е казвал “Балканкар”. В своята кариера е имал удоволствието да играе или се срещне с големи имена като Любо Ганев, Петко Петков и други.

Бъдещето на волейбола в област Перник зависи от финансовите средства, смята той. “Такива клубове в градове като Трън, Брезник, даже и Перник, могат да съществуват, ако има средства. Преди години държавата даваше пари – имаше федерация, отпускаха за клубовете и екипи, и средства. Сега малко пари отиват за спорт. За един волейболен клуб – или детски, или мъжки, трябват пари”, каза Димитър Димитров.

Виж също...

Loading...