Ученици от брезнишката гимназия влязоха в полицейското управление на Брезник, където усетиха какво е да си полицай – СНИМКИ

В навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, Арахангеловден, ученици от брезнишкото средно училище “Васил Левски” посетиха Районно управление-Брезник, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

По-рано днес в полицейското управление се проведе “Ден на отворените врати”. С работата на полицията бяха запознати ученици от петите класове на средно училище „Васил Левски“. Бяха им показани помощните средства с които си служат органите на реда, патрулен автомобил и неговото оборудване, арестните помещения и сигналите, които се получават на телефон 112. Инспектори от Детска педагогическа стая им разказаха за професията „полицай“ и начините за кандидатстване.

Преди посещението в подразделението на Областна дирекция на МВР-Перник ученици от III клас поставиха началото на четвъртата група на Детско полицейско управление-Брезник в двора на брезнишката гимназия. Прочетете още по темата в публикацията: Малките полицаи от Детско полицейско управление-Брезник положиха обещание пред директора на служителите на реда в област Перник – СНИМКИ.

Разгледайте снимки от посещението на учениците в полицейското управление на Брезник:

Снимки: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...