Прогноза за времето: В неделния ден превалявания ще има главно в южната половина от страната, в планините над 1500 метра ще вали мокър сняг

В неделя, 6 ноември, се очакват интенизвни дъждове в югозападните райони на страната. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната: са от 15 до 8 градуса, по Черноморието до 14 градуса. През деня ще се установи облачно и дъждовно време. Ще превалява главно в южната половина от страната, с по-съществени валежи в югозападните райони – до 20 – 30 литра на квадратен метър. В планините над 1500 метра ще вали мокър сняг. През нощта, срещу понеделник, валежи те ще спират, най-късно в района на Сандански. Вятърът при земята ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от югоизток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 16 – 17 градуса.

Времето в Европа

Днес дъждовни облаци ще достигнат до Балканите и до нашата страна, като по-интензивно ще вали дъжд в Югозападните райони. Над осталата част от континента валежи се очакват по Атлантическоти крайбрежие и в северните части от Скандинавието.

Времето през следващите дни

В неделя, през деня, ще валят дъждове, по-съществени в крайните югозападни райони. Ще превалява и в понеделник главно в източните и югозападните райони. Във вторник валежите ще спират. Ще превалява и в понеделник главно в източните и югозападните райони. Във вторник и в сряда ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. В четвъртък и в петък времето ще бъде динамично, с бързо преминаващи облачни ситеми, от запад на изток, без валежи. Ще започне постепенно захлаждане.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...