Благотворителен календар „Граовска градина“ в подкрепа на детската градина в Брезник вече се разпространява в града

Стартира традиционната кампания с благотворителни календари, която се организира от компанията “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази година темата на календара е “Граовска градина”, а събраните дарения ще са за детската градина в община Брезник. Кампанията в подкрепа на детска градина “Брезица” се провежда от 7 ноември до 23 декември. Всеки може да я подкрепи срещу 1 дарен лев, а като подарък ще получи календар за 2023 година. Към всеки дарен лев фирмата-инвеститор в община Брезник ще добавя още по 3 лева. Така сумата ще се утроява и каузата ще бъде подкрепена с повече средства.

“На всяка страница, за всеки месец от календара, сме представили по едно цвете, което може да се срещне почти във всяка градина в Граово. Посочили сме какво е местното наименование на цветето, както и други официални и научни имена на същото растение. Например, на страницата за януари е цветето невеста – по граовски, или ходжово лале, както му казват обичайно в България, или Fritillaria Imperialis, както би се изразил един специалист по растенията”, поясни за Zapadno.com Елица Георгиева от “Асарел-Инвестмънт”.

Календарите са отпечатани в тираж 1 000 броя и вече са налични в Информационния център на “Трейс Рисорсиз” на улица “9-ти септември”, близката до него книжарница, магазина за хранителни стоки до централния градски площад в Брезник, както и в пощенската станция в града.

Снимки: Елица Георгиева

Виж също...

Loading...